HWSW MOBIL normál verzió

Gépi látással is lehet gyereket nevelni

HWSW, 2019. február 08. 16:20
11 komment

Gépi látással is lehet gyereket nevelni, csupán egy Raspberry Pi, egy kamera, és egy rendetlen gyerekszoba kell hozzá.

Nem is gondolnánk, mi mindent ki lehet hozni egy Raspberry Pi 3B+-ból a gépi látás területén. Szalontay Zoltán, az IFUA Horváth & Partners AaaS (Analytics as a Service) szegmensének vezetője a 2018-as HWSW mobile! termékfejlesztési konferencián tartott előadásából többek között az is kiderül, hogyan lehet az apró és olcsó platformmal, illetve egy jó adag leleményességgel rendet tartatni egy gyerekszobában.

A cloud computing és a GPU-k elterjedésével ma már könnyen lehet Machine Learning alkalmazásokat létrehozni. A másik oldalon, az IoT alkalmazások terjedésével egyre olcsóbb és erősebb Edge eszközöket (végberendezéseket, szenzorokat) használunk. Előadásában Szalontay Zoltán összefoglalta, hogy egy Raspberry Pi 3B+ eszköz használható-e - és ha igen, akkor milyen korlátozásokkal - Computer Vision feladatokra. Az előadásban a kialakított fejlesztői környezet mellett néhány tipikus CV alkalmazás (objektum detektálás, követés, arc felismerés) példája is felbukkan, melyek rávilágítanak a GPU nélküli rendszer korlátaira.

11 komment

Március 31-ig early bird áron jelentkezhetsz a HWSW új képzéseire!

Április közepén 10 alkalmas, 30 órás online képzésekkel jelentkezünk, Modern front-end fejlesztés Angular alapokon és DevOps alapok: stabil szoftverfejlesztés és üzemeltetés a felhőben címmel.

Java használatának új licencelési szabályai a HOUG-on. Április 8-10. Siófok (x)

Mikor kell előfizetni és mikor ingyenes? Az idei HOUG-ból nem maradhat ki az új Oracle Java SE subscription modell értelmezése.